Bilinç ve Bilinç Dışına Bağlanma Merkezimiz Taç Çakraya Yolculuk
Yedinci çakramız olan taç çakra; Sanskrit dilindeki adı ile Sahasrara, bin katmanlı anlamına gelmektedir. Başın tepe noktasında yer alan taç çakra hipofiz, merkezi sinir sistemi ve serebral kortekse etki etmektedir. Hindu inançta taç çakra bin yapraklı bir lotusla temsil edilir ve bu sonsuzluğu simgeler. Bu kapsamda Sanskrit dilindeki adı olan Sahasrara taç çakranın sonsuzluğunu ifade etmektedir.
Anodea Judith’in Hayatın Çarkları kitabında taç çakraya ilişkin ayrıntılı, derin bilgilere erişebilir; meditasyon, pratik ve egzersizler ile taç çakranızın işleyişi ve sağlıklı bir şekilde çalışması için yapmanız gerekenler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Şimdi, Hayatın Çarkları kitabının ışığında taç çakraya dair kısa, büyülü bir yolculuğa çıkalım:
Bilinçdışına/Evrene Aralanan Pencere: Taç Çakra
Bilinç dünyayı algıladığımız zihnimizse; bilinçdışımız Carl Gustav Jung’a göre tüm insanların bilincinin dışında var olan evrenin hakiki bilincidir. Taç çakramız hem bilincimizin farkında olmamızı hem de bilinçdışı ile bağlantı kurarak evrenin hakiki bilincine bir pencere aralamamızı sağlar.
Evrene Bağlanmamızı Sağlar
En son ve en üst çakra olan taç çakra evrenin bilgisine bağlanmamızı sağlar. Sezgilerin ve psişik yeteneklerin ötesinde evrende var olan hakiki bilinç iradesine ulaşmamızı sağlayan taç çakra mor veya beyaz renklerde gösterilmektedir. Elementi ise hakiki düşüncedir.
Lotusun Anahtarı: Taç Çakra
Hindu inanışında taç çakra yapraklarının göklere doğru olduğu düşünülür. Bu da taç çakranın evrene ve evrenin ilahi bilgisini algılamamızı sağlayan parçasıdır. Taç çakranın bin yapraklı bir lotus olduğunu düşünecek olursak bu evrenin sonsuzluğuna uzanan ilahi bilginin ebediliğini göstermektedir.
Taç Çakra Dengeli ve Dengesiz Olduğunda Neler Olur?
Taç çakra dengesiz olduğunda endişeye ve korkuya tutunma görülür. Depresyon ve doyum eksikliği, önyargı, insanları yargılama ve ciddi baş ağrıları görülebilir. Taç çakra dengeli çalıştığında ise birlik bilgisi ile yaşar ve evrensel iyilik için ben düşüncesinden biz düşüncesine evrilme görülür. Huzurlu bir yaşam, olağanüstü bir imgesel dünya, yaratıcılık ve etrafınızdaki her şeye açık olma şansına sahip olursunuz. Taç çakra egzersizleri, dengeleme çalışmaları ve meditasyonları ile çakranızın güçlü ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Etiketler: taç çakra, hayatın çarkları, yoga, meditasyon
Ekim 22, 2020
Listeye dön